Karin Wanders, De Saanenhof uit Heeze (Noord-Brabant) – winnaar publieksprijs!

Op De Saanenhof, het bedrijf van Jan en Maria Wanders en hun kinderen Karin en Jan wordt al 30 jaar geitenkaas gemaakt die wordt verkocht in de eigen winkel en in toprestaurants in de regio. Het bedrijf legt zich puur toe op dat waar het goed in is: rauwmelkse Heezer geitenkaas maken. De Saanenhof werkt op biologisch-dynamische wijze: al het ruwvoer voor de 700 geiten komt van het eigen bedrijf of uit de regio. De Saanenhof werkt hiervoor onder meer samen met het Brabants Landschap. Het eindproduct is dan ook volledig lokaal. 

De Saanenhof houdt de geiten volgens de seizoenen. Dat houdt in aflammeren in het voorjaar en kaasmaken in het voorjaar en de zomer. De geiten geven dus volop melk in het seizoen dat er veel en vers voer beschikbaar is en dat proef je terug in de smaak van de kaas. Karin is lid van de Youth Food Movement (YFM) en studeert Gezondheidswetenschappen. Jan en Maria zijn verder nauw betrokken bij de oprichting van de Slow Food afdeling Kempen en werken samen met andere biologische boeren uit de omgeving. Kijk verder op:  www.saanenhof.nl

Reacties

  1. Ger vd Berk Rijschool in Geldrop en restaurant in Belgie zegt

    Wij kopen al jaren van deze boerderij Saanenhof de geitenkaas en de smaak en kwaliteit is super.
    Ook mijn zoon in Antwerpen heeft deze kazen in zijn salades en bij andere gerechten in de restaurants waar hij de leiding heeft en de klanten zijn zeer tevreden.
    Ook de vriendelijke verkoop in Heeze staat altijd voor je klaar, ook buiten de openingstijden word ik altijd goed geholpen.

    Succes met jullie zeer goede produkten.

    Ger vd Berk en familie

  2. Marc Evers zegt

    Ik ben trots op zo’n mooi bedrijf en lekker product uit Heeze!
    Als ik met klanten ga eten is het ook super als je een salade van Heezer geitenkaas aan kunt bevelen. Vinden de klanten ook prachtig,

    Marc Evers, directeur EElabels

  3. zegt

    Al ruim 5 jaar staan de overheerlijke biologische geitenkazen van de Saanenhof bij ons op de menukaart. Wat zijn wij verwend met deze leverancier van streekproducten!

    Met culinaire groet. Marnetta en Geert Braks

  4. A.Bolk zegt

    Beste jan en maria ik wel je bedanken voor de rondleiding door het bedrijf.

    Het was zeer onder de indruk van het geheel .

    Met dank. 24 sep 2011

  5. zegt

    Wij smulden al van jullie geitenkaasjes in de tijd van de houteren Gulden. Laatst tijdens een mini-excursie mezelf weer verbaast over de hypermoderne volmelkse kaasmakerij. Een nieuwe generatie Wanders kids helpt al mee met het melken van de geiten en zwaluwen bouwen hun nestjes van slib uit het rieten waterzuiveringsbekken.
    Biologischer kan ik het niet bedenken.
    Tot binnenkort.
    Groetjes,
    Margo en Ad

  6. zegt

    Hierbij een recept voor een heerlijke maaltijdsalade met Zachte Heezer Geitenkaas:

    -In pastabord (diep) een bedje van Mesclun (gemengde sla. Daarover:
    -1 eetlepel Croutons,
    -1 eetlepel Rode ui snippers,
    -1 eetlepel Uitgebakken spekblokjes,
    -1 theelepel Olijventapenade,
    -5 schijven Komkommer,
    -5 schijven Tomaat,
    -1 eetlepel Walnoten (eventueel gebroken),
    -1 eetlepel Cranberries (gedroogd/geconfijt!),
    -2 eetlepels kleine blokjes Zachte Heezer Geitenkaas,
    -naar smaak Honingdressing!!
    -als broodbijlage een stukje warm olijvenbrood met roomboter.

    Voor de honingdressing:
    -9 eetlepels Olijfolie,
    -2 eetlepels Citroensap,
    -3 eetlepels Honing,
    -naar smaak Peper en Zeezout!

    Wijnadvies:

    – een heerlijk glas Pinot Gris !!

    SMAKELIJK ETEN !!!
    __________________

    In deze (maaltijd-) salade bewijst de Zachte Heezer Geitenkaas zichzelf als een fantastisch smakelijk product !! ( Bedankt De Saanenhof , Heeze !!)

    M.a.w. FRANKRIJK in de KEMPEN.
    ———————————————————————————————————————————————

  7. Karin Wanders zegt

    Bedankt voor alle leuke en ook lieve berichten! Ons mam en pap zijn al naar Groningen, want morgen is de prijsuitreiking! morgenvroeg ga ik ook met de trein naar Groningen toe, het zal een spannende maar zeker ook leuke dag worden!

  8. Ad Verkooijen zegt

    *** Saanenhof Heeze ***

    Familie Wanders van harte gefeliciteerd met jullie 1e prijs!
    Tot binnenkort,
    Groetjes,

    Margo & Ad

  9. harrie wanders zegt

    Karin,
    Van Harte Proficiat met de door jou gewonnen Smaak prijs;Topi(leuk om te horen,zo wordt het vlijtige werk beloont.

    hrt grt namens fam,harrie wanders uit Veghel=(h-wanders@hotmail.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *