Noord-Holland: Brandt&Levie worstmakers

 

Brandt&Levie_5 1 (400x268)

Jonge honden zijn het, Samuel Levie, Jiri Brandt en Geert van Wersch, maar wel jonge honden met lef. In twee jaar tijd wisten zij met hun bedrijf Brandt&Levie ambachtelijke worst op een aansprekende manier op de kaart te zetten bij een brede groep van afnemers. Hun bedrijf vindt zijn oorsprong in de door Samuel Levie en Jiri Brandt gedeelde passie voor koken én… worst maken; dit doen zij al samen voor het studentenrestaurant Skek in Amsterdam dat Samuel tijdens zijn studie met een groepje medestudenten opricht. Iets later, als Brandt en Levie steeds meer gaan reizen, komt Geert van Wersch er bij om de cateringactiviteiten te ondersteunen.

Het is tijdens het reizen dat Brandt en Levie de kennis over worst maken opdoen met behulp waarvan ze nu de alom geprezen ambachtelijke worsten produceren. Ze lopen mee met worstmakers op Corsica en in Italië om het vak van worst maken helemaal in de vingers te krijgen. In 2011 ziet Brandt & Levie als bedrijf het licht. Inmiddels maken Samuel, Jiri en Geert nu droge worst in zeven verschillende smaken; waaronder worst met lavendel, met knoflook en nootmuskaat, en bijvoorbeeld rozemarijn en rozenblaadjes. De varkens die ze hiervoor gebruiken zijn afkomstig uit Nederland, veelal van biologische bedrijven. In ieder geval hebben de varkens de ruimte om vrij te lopen en de mogelijkheid om lekker te wroeten. De worsten vinden, met als vertrekpunt de Lindenhoff in Baambrugge hun weg naar een groeiende groep van consumenten, (delicatesse-)winkels en de betere horeca.

Klik hier voor het filmpje: https://vimeo.com/73957723

Reacties

 1. Peter zegt

  Ik mag regelmatig de worsten van deze heren bij strand paviljoen de Staat in Den Haag proeven. En heb hier maar een woord voor GENIETEN met hoofd letters!

 2. Helene Bridie zegt

  Prachtig concept (gebruik het hele dier) biologische ingredienten en met zeer verrassende smaken (lavendel!) ik hen een workshop van ze meegemaakt: super! en hele toffe gasten!

 3. Fulco van den Brink zegt

  Ben nog steeds die ene dag bij jullie niet vergeten. En de smaak van al die heerlijke worsten kleeft gelukkig nog vast aan de herinnering van toen.

  Suc6 Fulco

 4. zegt

  Ik gebruik de worsten van Brandt&Levie in mijn restaurant; Spaarne66. Zowel de gedroogde als de verse en elke keer als ze binnen komen ben ik blij dat ik met zo’n mooi product kan werken.

 5. zegt

  In mijn cateringbedrijf werk ik graag met oogstrelende lekkernijen met een eerlijke smaaksensatie. De worstjes van Brandt&Levie horen hierbij. Daarnaast grote complimenten hoe ze omgegaan zijn met een positieve feedback die ik hun had gegeven. Ga zo door!

 6. joost zegt

  De lekkerste wordt die ik ken wordt door deze jongens gemaakt.
  Ik maak nu al weken lang elke week een behoorlijke omweg om bij Marqt een Brandt en Levie worstje te kunnen wegsnoepen. De worst met venkel is mijn favoriet.
  Als ik mezelf goed in de hand houd is het worstje nog niet op voordat ik thuis ben, dan kan ik er namelijk nog langer van genieten, maar dat vereist wel heel veel zelfdiscipline.

 7. zegt

  Worstje gekocht van jullie bij Hein Post in Haren gisteren, heb hem nu bijna op, die met zwarte peper.
  Heel lekker het is maar goed dat ze niet groter zijn, ik zie en proef ook het mediterraine was vorig jaar een maand op Sicilië en het doet mij er direkt aan denken, doorgaan zo.

 8. jhm zegt

  gekocht bij smaakhuis in Lisse een verademing na steeds zoeken naar een lekkere worst was blij verrast deze worst te ontvangen in originele worstverpakking

 9. zegt

  Goedemorgen Heren,

  Ik ben enorm benieuwd met welke smaak worst jullie van de week de strijd zijn aan gegaan.

  Ga zo door, want jullie worsten zijn ongelofelijk lekker.

  Michiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *