Veel aandacht voor peulvruchten tijdens Week van de Smaak

downloadMet een vooruitziende blik heeft de Week van de Smaak in 2014 gekozen voor ‘bonen’ als centraal thema. Tjalke Stoelwinder werd uitgeroepen tot Held van de Smaak, en overal in het land werden activiteiten georganiseerd rondom bonen en peulvruchten. De Verenigde Naties hebben 2016 uitgeroepen tot International Year of Pulses, de internationale jaar van de peulvrucht. En ook nu weer wordt dit thema breed opgepakt tijdens de Week van de Smaak. Op zaterdag 1 oktober bijvoorbeeld wordt op Kasteel Amerongen een feestelijke oogstdag georganiseerd als afsluiting van een heel jaar met activiteiten rondom peulvruchten. Op 2 oktober wordt ‘Let it Bean’ georganiseerd in Wageningen. Tijdens de jaarlijkse koop-en kookzondag organiseren lokale ondernemers activiteiten en proeverijen met peulvruchten in de hoofdrol.
Speciaal voor de Week van de Smaak heeft biologische maaltijdleverancier Eetgemak maaltijden ontwikkeld met peulvruchten in de hoofdrol. Deze maaltijden zijn ook na de Week van de Smaak nog te bestellen. Op 8 oktober organiseert Slow Food Utrecht een inhoudelijk programma over peulvruchten, die wordt afgesloten met een proeverij.

A farmers hands holding out beans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *